Aangename verblijfsruimte voor iedereen

Geef hier uw ideeën voor het masterplan Hoboken.

Aangename verblijfsruimte voor iedereen

Berichtdoor Marc&Inge » Ma 23 Apr 2012 18:52

Volgens de site van de Stad Antwerpen: "Masterplan Hoboken Centrum, Hoboken - Ambitie: ... In een goed functionerend centrum gaan voorzieningen samen met een aangename verblijfsruimte voor iedereen."
Eén van de belangrijkste redenen om tramlijnen 2 en 4 door te trekken langs de Van Amstelstraat en Marneflei is de bereikbaarheid van het districtshuis. Een kleine berekening geeft als resultaat dat de trams 138 uren per week rijden. Het districtshuis is gedurende 32 uren per week geopend.
Als er een tram 138h/week mijn woning voorbij rijdt, vanaf 5.12h 's morgens tot na 1h 's nachts, met het nodige luide gepiep in bocht, kan mijn woning geen aangename verblijfsruimte meer genoemd worden.
Alle woningen van de beide straten zijn ontworpen om een optimaal zicht te hebben op het tegenoverliggende park (grote ramen in de woonkamers aan de straatzijde, slapen langs de straatzijde met zicht op de zonsopgang door de bomen, ...). Een tramlijn tussen voorgevel en park met alle bijhorende infrastructuur zal deze situatie op der wijze verknoeien dat de waarde van onze woningen aanzienlijk zal dalen.
Oplossingen zoals "Velo Antwerpen" zijn toch veel beter om de mazen in het openbaar vervoer te dichten, met veel minder overlast voor de woonwijken. Voor mensen die minder goed te been zijn zijn er eveneens tal van alternatieven (bvb "Belbus") die eveneens enkel gebruikt worden wanneer ze nodig zijn zonder dat de nachtrust van de omwonenden te ontnemen.
Marc&Inge
 
Berichten: 2
Geregistreerd: Zo 22 Apr 2012 15:27
Heeft bedankt: 10 keren
Is bedankt: 9 keren

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Aangename verblijfsruimte voor iedereen

Berichtdoor Francis » Di 24 Apr 2012 10:12

Juist gesteld Marc&Inge.

En ook:
Antwerpen moet, gezien het succes, maar eens beginnen denken aan het uitbreiden van het Velo-Antwerpen project naar de districten.
Nu is dit allemaal enkel binnen de singel te doen. Maar dat is natuurlijk met veel andere zaken ook het geval; denk maar aan openbare toiletten om maar iets te noemen. Dat probleem met wildplassen in het centrum is men al jarenlang "aan het bekijken". De "betrokken dienst", weet je wel, buigt zich daar over.

Het probleem met Antwerpen is dat men nogal gemakkelijk enkel binnen de leien denkt. Of binnen de singel. Verder daarbuiten, de districten dus, lijkt het of wij enkel goed zijn om de nodige geldmiddelen (taksen) te verstrekken. Maar iets voor in de plaats terugkrijgen, dat is andere koek; dat gaat niet zo vlot.
Het is al meermaals gezegd: de zuidergrens van Antwerpen lijkt dikwijls aan de Abdijstraat te liggen (Den Tir) en niet tussen Hoboken en Hemiksem.

Zie maar de kuismiddelen, om nog eens iets te noemen.
In het centrum van Antwerpen en aan Den Tir ziet men dat de voetpaden met zo een stille king-size stofzuiger van het merk Gluton worden proper gehouden. Een mobiel apparaat dat door één man wordt bediend.
Wij daarentegen, moeten het stellen met keerborstels en schup.
Of met van die oorverdovende blazers met benzinemotor. Waarmee alles eerst naar een andere plaats wordt geblazen (tenzij de wind daar anders over denkt) om nadien manueel te worden opgeschept , of er een keerwagen bij nodig is.

"Antwerpen is er voor iedereen", de middelen ook dan?
Francis
 
Berichten: 17
Geregistreerd: Vr 30 Mrt 2012 10:08
Heeft bedankt: 22 keren
Is bedankt: 10 keren


Terug naar Masterplan Hoboken centrumcron