Samenvatting reacties en vervolg

Ontdek hier de reacties op de plannen. U kon reageren tot 11 juni.

Samenvatting reacties en vervolg

Berichtdoor wijkoverleg_2060 » Di 19 Jun 2012 16:55

Bedankt voor al jullie reacties en voorstellen.
In september gaat dit voorontwerp naar de raadscommissie. Nadien kan gestart worden met de opmaak van het definitieve ontwerp. Vermoedelijk tegen het einde van het jaar kunnen we het definitieve ontwerp aan jullie voorstellen. Wanneer of in welke vorm dit zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk. Via een bewonersbrief zullen jullie hiervan op de hoogte worden gebracht. Ook kunnen jullie het project volgen via de website op http://www.antwerpen.be.
Volg Start >Districten > Antwerpen > Openbare werken > Opstartfase > Halenstraat en Viséstraat

Hieronder zet ik nog even de belangrijkste punten die zijn aangehaald op dit forum op een rijtje.

Trapstraat:
Er is een grote tevredenheid over het behoud van het woonerf aan het pleintje van de Trapstraat. Wel worden er ook vragen gesteld bij de noodzakelijkheid van de heraanleg van dit stukje. Er moet ook na de vernieuwing voor gezorgd worden dat dit geen doorgangsweg wordt voor auto’s. Verder is er vraag naar fiestenstalling en vuilbakken.

Viséstraat
Bij het thema ‘Viséstraat’ is er een levendige discussie ontstaan over het al dan niet toelaten van doorgaand verkeer ter hoogte van de Biekorfstraat. Heel wat mensen bleken voorstander van een zogenaamde ‘knip’, die geen doorgaand verkeer toelaat. Anderen uitten hun bezorgdheid dat dit voor meer verkeer in de omliggende straten zal zorgen. Over het remmen van het verkeer in de Viséstraat is wel een grote eensgezindheid. Er wordt ook de vraag gesteld om de verkeerssituatie van de Halenstraat/Viséstraat te laten kaderen in het grotere wijkcirculatieplan.

Halenstraat
Bij de Halenstraat zijn er heel veel positieve reacties over de veiligere fietsverbinding en de nieuwe tramhalte. Er is verschillende keren ook de suggestie gedaan om het kruispunt aan Schijnpoort anders te organiseren. Dit zit eigenlijk niet in dit projectgebied maar de suggesties hierrond worden zeker ook mee doorgegeven. Verder is er de vraag om ook in de Halenstraat veilige oversteken naar het naar het park te voorzien.
wijkoverleg_2060
 
Berichten: 13
Geregistreerd: Di 07 Feb 2012 18:30
Heeft bedankt: 0 time
Is bedankt: 0 time

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Terug naar Nieuwe Halenstraat en Viséstraatcron