De resultaten van het webforum

Het district Borgerhout maakt wijkcirculatieplannen op. U kan de plannen bekijken en hier uw mening geven.

De resultaten van het webforum

Berichtdoor xavier » Wo 22 Feb 2012 15:38

Beste deelnemers aan het forum,

We kregen veel voorstellen en vragen, via dit forum, e-mails en de drie infovergaderingen over de wijkcirculatieplannen. Het districtsbestuur en de dienst mobiliteit onderzoeken al deze reacties. Normaal gezien moest dit in de loop van januari tot beslissingen geleid hebben. Maar bij de verwerking van de reacties en bij de concrete toepassing van de plannen duiken nog een aantal obstakels op.

De situatie nu:
- In Borgerhout extramuros wil het bestuur na de proefopstelling in de Griffier Schobbenslaan ook de situatie in de Weerstandlaan onderzoeken - en aanpakken.
- In Borgerhout intramuros noord moet de proefopstelling in de Helmstraat nog geëvalueerd worden. Die hangt uiteraard samen met de situatie van de Kroonstraat, maar in feite met de bredere omgeving: Turnhoutsebaan, stationsbuurt, Kerkstraat, Schijnpoort.
- Het wijkcirculatieplan voor Borgerhout intramuros zuid is nog niet goedgekeurd door Antwerpen. Dat heeft te maken met de situatie van Provincie- en Kroonstraat als in- en uitvalswegen voor de hele stationsomgeving. Wel liet het districtsbestuur ondertussen het lussensysteem opnieuw uittekenen tot een consequent geheel, zodat geen enkele buurt de gevolgen moet dragen van ingrepen in een andere buurt. Zo zal de Kroonstraat hoe dan ook heraangelegd worden als verkeersluwe straat. Andere situaties staan nog ter discussie, bijvoorbeeld die van het Moorkensplein en Koxplein. Het districtsbestuur houdt hierover nu een consultatieronde met de betrokken buurtbewoners.

Het verdere verloop:
Zogauw het bestuur beslissingen neemt over de uitvoeringen van de verschillende plannen, voegen we dat bij het totaalverslag van de vergaderingen en het forum. Het verslag plaatsen we dan op dit forum en versturen we ook per e-mail.
Het bestuur wil de dialoog met de buurtbewoners blijven aangaan.

De drie wijkcirculatieplannen voor Borgerhout zijn ingrijpend, en dat blijkt des te meer naarmate ze concreter worden.
Wij vragen u dus nogmaals wat geduld en danken u nogmaals voor uw inbreng.
xavier
 
Berichten: 6
Geregistreerd: Wo 19 Okt 2011 10:26
Heeft bedankt: 0 time
Is bedankt: 0 time

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Terug naar Verkeer in Borgerhoutcron